Συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τον ΟΑΚ

21:14 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζητήματα συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον πρόεδρο του Οργανισμού  και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά», Λευτέρη Κοπάση.

Συζητήθηκαν θέματα όπως, της αξιοποίησης της περιουσίας του Οργανισμού στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης είναι μέτοχος,

η υποστήριξη του Δ.Σ. με σύγχρονες πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφέρεια, καθώς και η συνεργασία για την διεκδίκηση ανταγωνιστικών προγραμμάτων της Ε.Ε. με την αξιοποίηση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλες.

Επίσης, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση του εορτασμού των 40 χρόνων της ίδρυσης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την στήριξή του στον ΟΑΚ, και στις δυνατότητές του να είναι η τεχνική υπηρεσία και η προϊσταμένη αρχή των έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη, όπως και του έργου, «Αγωγός μεταφοράς νερού για την ενίσχυση του φράγματος Μπραμιανού», αλλά και της αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις στο νησί.

Συμφωνήθηκε επίσης να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της κυκλοφοριακής σύνδεσης του κατασκευασμένου τμήματος του έργου Μουρνιές- Γογονή, ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν όπως και άλλα έργα που είχαν εγκαταλειφθεί.

Σε δήλωσή του ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο Οργανισμός, να λειτουργήσει πλήρως ο αποκεντρωμένος ρόλος του σε θέματα υποδομών, ώστε να συνδράμει στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, υπηρετώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα