Δωρεές σε νοσοκομεία της Κρήτης

21:14 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης για την μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, πρόσφερε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στην Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού.

Για τη δωρεά ενημέρωσαν τη διοικήτρια της Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο γραμματέας

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πατήρ Κωνσταντίνος Πετρογιάννης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφημερίων της Αρχιεπισκοπής, πατήρ Γεώργιος Χανιωτάκης, οι οποίοι την επισκέφθηκαν στο γραφείο της, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός της δράσης αυτής είναι η βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τα νεογέννητα παιδιά, καθώς και η διαμόρφωση στάσεων και κοινωνικών συμπεριφορών που επιδρούν θετικά στην υγεία και στους λειτουργούς αυτής».

Η κα. Μπορμπουδάκη ευχαρίστησε για την πολύτιμη συνεισφορά, επισημαίνοντας ότι «η συμπαράσταση και αλληλεγγύη από μέρους της Εκκλησίας μας, δημιουργούν συναισθήματα αγάπης και ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, αλλά και σε όλους όσοι εργάζονται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας. Μια δωρεά με ιδιαίτερο συμβολισμό, ένας εξοπλισμός υποστήριξης της νέας ζωής».

Νέες δωρεές

Ακολούθησαν νέα δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την εταιρεία Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, στην οποία ανήκουν τρία μεγάλα ξενοδοχεία σε Ηράκλειο και Σητεία. Πρόκειται για τη χορηγία ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος για τις ανάγκες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, δύο μόνιτορ για τις ανάγκες του ΠΑΓΝΗ και ενός έγχρωμου απινιδωτή για τις ανάγκες της Αποκεντρωμένης Μονάδας Σητείας.

Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος, Μιχάλης Κεφαλογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος, Μανώλης Μανούσος, εκ μέρους του Δ.Σ. της εταιρείας, «η Ε.Τ.Ξ.Ε.Κ. ΑΕ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης ένιωσε την υποχρέωση να κινητοποιηθεί, συμβάλλοντας στον αγώνα όλων όσων έμπρακτα αγωνίζονται σήμερα για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Ο ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο χορηγούμε, αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης του έργου των υγειονομικών υπαλλήλων, της προσπάθειας που καταβάλλεται από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας και του δικαιώματος κάθε πολίτη, σε ποιοτικές, δημόσιες παροχές υγείας».

Από την μεριά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε ότι η χορηγία αυτή, «αποτελεί αξιέπαινη στάση ευθύνης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία αγκαλιάζει τη συλλογική προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα