Συνεργασία Κρήτης- Ιρλανδίας

09:20 13/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέματα τουρισμού, εξαγωγών αγροτικών προϊόντων του νησιού και συνεργασίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με την πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα Όρλα Ο’ Ανράχαμ, χθες στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η Πρέσβης επισημαίνοντας τον θαυμασμό της για τις ομορφιές της Κρήτης και τον πολιτισμό της, δήλωσε ότι Ιρλανδία και

Κρήτη θα ενδυναμώσουν τις επαφές τους ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία στον τουρισμό, στις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, αλλά και στις συνεργασίες με τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά-Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού μας.
Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, από την πλευρά του ευχαριστώντας της Πρέσβη της Ιρλανδίας για την επίσκεψη ανέφερε: «Είχαμε μία εξαίρετη συζήτηση με την κυρία Πρέσβη και συζητήσαμε ειδικά για τον τουρισμό πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον συγκεκριμένο τομέα, την τουριστική ροή από την Ιρλανδία στη Κρήτη. Επίσης θα γίνει μία συνάντηση και με τον Πρύτανη Οδυσσέα Ζώρα για να συζητηθούν συνεργασίες μεταξύ των Πανεπιστημίων μας.
Επίσης πως θα βελτιώσουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες και σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μία συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο στην Πρεσβεία της Ιρλανδίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα