Συνεργασία Δήμου Τρίπολης και Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

10:46 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Δήμος Τρίπολης, πρόκειται να συνεργασθούν με μοναδικό σκοπό και στόχο την δικαίωση του εθνικού και πατριωτικού σκοπού που δεν είναι άλλος απ’ την καταβολή των οφειλών της Γερμανίας στη χώρα μας.

Η συντονιστική επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου, έρχεται σε επαφή με τους Δήμους της χώρας και προσπαθεί, όπου είναι δυνατόν, να ενημερώνει για τον σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η επιτροπή,

κάλεσε και το Δήμο της Τρίπολης να συμπορευτεί μαζί της και να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες (καταγραφή μαρτυρίου, εκτελέσεων, ολοκαύτωμα περιοχής, διοργάνωση εκδήλωσης-συζήτησης, εντοπισμό ανθρώπων κλπ.). Κάτι τέτοιο, έγινε ήδη αποδεκτό απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο (ομόφωνα), το οποίο και θα οργανώσει ειδική επιτροπή (επικεφαλής ο κ. Παπαδημητρίου), που θα… «δουλέψει» το εν λόγω θέμα.
Η επιτροπή θα στοχεύσει στην ενημέρωση του κόσμου για το ζήτημα, αλλά και στην ευαισθητοποίηση πάνω στα θέματα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, των αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών των υποδομών της χώρας, των αποζημιώσεων των θυμάτων των Ναζί, αλλά και στο θέμα της επιστροφής των αρχαιοτήτων που εκλάπησαν κατά την Γερμανική κατοχή.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα