Βόλος: Δυναμικές παρεμβάσεις της “Συμμαχίας για το Νερό”

10:41 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού λέει η “Συμμαχία για το Νερό” και ζητά το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην παρέμβαση που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του συντονιστικού της “Συμμαχίας για το νερό”, Νίκος Κανελλής, επισήμανε ότι χθεσινή συνέλευση στη Θόλο του Πανεπιστημίου ήταν μαζική, ενώ όλοι έχουν πλέον

αντιληφθεί πόσο επιζήμια για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία της περιοχής θα είναι η ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού και στη συνέχεια ίσως και της ΔΕΥΑΜΒ.

Επιπλέον ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να ζητήσουν να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Βιολογικό και να κληθούν να τοποθετηθούν εργαζόμενοι στην Δευαμβ, το ΤΕΕ, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Περιβαλλοντικές κινήσεις, μαζικοί φορείς σε όλα τα επίπεδα και κυρίως οι απλοί πολίτες. “Ο Παγασητικός είναι ένα ευαίσθητο σύστημα και δεν μπορούμε να παίξουμε μαζί του”.
Επιπλέον επισήμανε ότι και σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ και ο Βιολογικός δεν λειτουργούν σωστά και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα;

Να υπάρχει επαρκές προσωπικό στην επιχείρηση
Να δοθούν οικονομικοί πόροι για να γίνουν οι όποιες επενδύσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του βιολογικού
Να συσταθεί επιτροπή κοινωνικού ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ και του βιολογικού και να υπάρξει σημαντική αντιπροσώπευση φορέων και πολιτών στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Κανελλή

Keywords
Τυχαία Θέματα