Συνέντευξη Τραμπ στους NYT – Αποστάσεις από τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

01:31 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα γραφεία των New York Times, επισκέφτηκε τελικά ο εκλεγμένος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναιρώντας προηγούμενη απόφαση για ματαίωσή της. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ο Τραμπ αποκήρυξε την πρόσφατη συνάντηση της αποκαλούμενης «Εναλλακτικής Δεξιάς», ο επικεφαλής της οποίας πανηγύριζε ναζιστικά, τη νίκη του.
«Τους αποδοκιμάζω και τους καταδικάζω» είπε στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, σύμφωνα με την Τζούλι Ντέιβις, τη διαπιστευμένη ρεπόρτερ

στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ, ωστόσο, υπερασπίστηκε τον στενό σύμβουλό του, τον Στιβ Μπάνον -ο οποίος είναι πρώην επικεφαλής του αμφιλεγόμενου ιστότοπου Breitbart και εκπρόσωπος της «εναλλακτικής δεξιάς»- διαβεβαιώνοντας ότι αν πίστευε πως είναι «ρατσιστής» ή ακροδεξιός, δεν θα σκεφτόταν καν την πιθανότητα να τον εντάξει στο επιτελείο του.

Αναδίπλωση το θέμα της κλιματικής αλλαγής

Στην ίδια συνέντευξη φάνηκε να υπαναχωρεί στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Αν και προεκλογικά χαρακτήριζε «φάρσα» τη θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, σήμερα είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της κλιματικής αλλαγής.

«Ο καθαρός αέρας είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το μήνυμα ενός δημοσιογράφου στο Twitter, ενώ δήλωσε ότι παραμένει «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μολονότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δεσμευόταν ότι θα την καταργούσε.

Κατά τα λοιπά σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, ο Τραμπ φέρεται να τα έψαλλε σε δημοσιογράφους και παρουσιαστές καναλιών για τον τρόπο που μεταδίδουν τις σχετικές με αυτόν ειδήσεις, χαρακτηρίζοντάς τους ψεύτες και ανέντιμους.

Η εκπρόσωπός του πάντως χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και παραγωγική.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα