Συνέντευξη Ε. Βενιζέλου στην «Ουάσιγκτον Τάιμς»

19:48 16/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Προσπαθούμε να αλλάξουμε την αντίληψη ότι είμαστε «μια σπάταλη χώρα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Τάιμς», προειδοποιώντας ότι «οι εντάσεις αυτού του είδους θα μπορούσαν να εξασθενίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τροφοδοτώντας τον λαϊκιστικό σκεπτικισμό και ενθαρρύνοντας τον οικονομικό εθνικισμό, αντί της ολοκλήρωσης μεταξύ των ευρωπαϊκών οικονομιών». Ο κ. Βενιζέλος
-αφού προειδοποιεί για τον κίνδυνο «διεύρυνσης του ρήγματος» εντός της ευρωζώνης, το οποίο διαχωρίζει τις χώρες οικονομικής σταθερότητας, όπως είναι η Γερμανία, από τους εταίρους τους στη νότια Ευρώπη, που πασχίζουν να επιταχύνουν το βήμα τους, σημειώνοντας ότι «ο διαχωρισμός αυτός στην Ευρώπη ευθύνεται για τη διαφορά στις τιμές των ελληνικών επιτοκίων δανεισμού σε σχέση με τα γερμανικά»- τονίζει την ανάγκη να μετριασθούν οι απαιτήσεις λιτότητας από τη Γερμανία, καθώς οι περικοπές δαπανών έχουν εκτινάξει το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, άνω του 25%.
Τέλος, ενόψει των γερμανικών εκλογών του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος διατυπώνει την άποψη ότι «θα ήταν πιο εύκολη μια συνεργασία με τους εταίρους σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, που θα ήταν περισσότερο πρόθυμοι να χαλαρώσουν τα μέτρα λιτότητας».
Keywords
Τυχαία Θέματα