Συνελήφθη ο ένοπλος που σκότωσε τρεις ανθρώπους στο Κολοράντο

18:10 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tον άνδρα που, την Τετάρτη, αφού μπήκε ατάραχος σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart σε συνοικία του Ντένβερ, άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους, προτού διαφύγει με αυτοκίνητο, συνέλαβε η αστυνομία του Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το αστυνομικό τμήμα του Θόρντον γνωστοποίησε στο Twitter ότι ο Σκοτ Όστρεμ, ηλικίας 47 ετών, είναι υπό κράτηση. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

UPDATE: Walmart homicide suspect Scott

Ostrem has been taken into custody pic.twitter.com/q9EPq5f4ZH

— Thornton Police Dept (@ThorntonPolice) November 2, 2017

Νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, ένα καρέ από βίντεο κάμερας ασφαλείας, όπου εικονιζόταν ένας λευκός άνδρας που φορούσε μαύρο τζάκετ και τζιν παντελόνι. Δημοσιοποίησαν επίσης τη φωτογραφία ενός κόκκινου αυτοκινήτου, με το οποίο πιστεύεται πως διέφυγε.

**UPDATE** Suspect identified as SCOTT OSTREM (DOB: 03-08-70), nationwide extradition homicide warrant. Any info tipline #720-977-5069 pic.twitter.com/8ulfgT6PdC

— Thornton Police Dept (@ThorntonPolice) November 2, 2017

Ο Όστρεμ εισήλθε ήρεμος κι ατάραχος στο κατάστημα στο Θόρντον, σε απόσταση περίπου 16 χλμ ΒΑ του κέντρου του Ντένβερ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πελατών και υπαλλήλων λίγο μετά τις 18.00 (τοπική ώρα), ανέφερε η αστυνομία, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά του και μια γυναίκα εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του αστυνομικού τμήματος του Θόρντον Βίκτορ Αβίλα, «αυτό που έχουμε καθορίσει είναι ότι πρόκειται για μια επίθεση χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης εισήλθε στο κατάστημα και απλά άρχισε να πυροβολεί εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε επίσης, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι ο Αβίλα είναι «ντόπιος».

Ο Βίκτορ Αβίλα επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια κι πως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα