Έτοιμο το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης

17:30 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η υποχρεωτικότητα στη Διαμεσολάβηση, η Τραπεζική (Κόκκινα Δάνεια), η Σχολική Διαμεσολάβηση και το χαμηλό κόστος της εκπαίδευσης, ήταν τα βασικά θέματα της εκδήλωσης, που έγινε στην Τρίπολη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του 1ου κύκλου βασικής εκπαίδευσης, καθώς και άλλα βασικά θέματα όπως:

α. Η ευνοϊκή νομοθετική συγκυρία και το χαμηλό κόστος του 1ου κύκλου της εκπαίδευσης του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.

β. Η επικείμενη υποχρεωτικότητα της Διαμεσολάβησης σε πλειάδα δικονομικών διαδικασιών

γ.

Η ενημέρωση για επιμέρους εκπαιδεύσεις, όπως η Τραπεζική (Κόκκινα Δάνεια), η Διαμεσολάβηση που σχετίζεται με Οικογενειακά θέματα (διατροφή, επιμέλεια) και η Σχολική Διαμεσολάβηση.

Μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΝ. ΚΑ.Δ.Τ. και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, κ. Δημήτριος Κωστόγιαννης και ο Αντιπρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος, έκανε η κ. Βασιλική Παπαδημητρίου, Δικηγόρος LLM., Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Μέλος του Μητρώου Συντονιστών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Στο τέλος της εκδήλωσης, αναπτύχθηκε ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα, όπου οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Τα μαθήματα πιστοποίησης αρχίζουν στις 10 Νοεμβρίου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα