Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»

11:42 30/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτάκτως συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Τρικάλων για το θέμα της αίτησης υπαγωγής των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο άρθρο 99. Στο νομό Τρικάλων λειτουργούν 5 καταστήματα, στα οποία εργάζονται συνολικά 160 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους ανά την Ελλάδα,

είναι αναστατωμένοι.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, την οποία καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πέτρος Τσίγκας, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος τόνισε στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ ότι μέριμνα των εργαζομένων είναι να μη χάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματά τους. «Δεν πρέπει – σημείωσε – να μπούμε σε λογική εφησυχασμού, κάτι που επιχειρείται από την πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία δεν έχει κάνει οτιδήποτε έστω για να ενημερώσει τους εργαζόμενους γι’ αυτά που γίνονται».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η όλη εξέλιξη δεν ήταν για τους εργαζόμενους «κεραυνός εν αιθρία», καθώς εργάζονται από το καλοκαίρι του 2015 υπό καθεστώς ανασφάλειας. «Τα Χριστούγεννα – τόνισε ο κ. Τσίγκας – τα ράφια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ήταν άδεια. Βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση το Πάσχα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εδώ και πέντε μήνες πληρωνόμαστε με δόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα