Συνεχίζουν να καταρρίπτουν θλιβερά ρεκόρ οι ΗΠΑ-Η πανδημία δηλώνει παρούσα και μεγαλώνει την παγκόσμια ανησυχία

08:20 16/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις ΗΠΑ, καταγράφηκε νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μια ημέρα, πάνω από 67.600, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι πάνω από 137.200.

Τα επιδημιολογικά μοντέλα αναθεωρούνται διαρκώς προς το χειρότερο: η χώρα αναμένεται να μετράει έως και 157.000 νεκρούς περί την 8η Αυγούστου, κατά τον μέσο όρο των μοντέλων 23 κέντρων έρευνας, όπως υπολογίστηκε και δημοσιοποιήθηκε από ομάδα του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Ο δρ. Άντονι Φάουτσι έκανε

έκκληση για σοβαρότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρία American Airlines αποστέλλει 25.000 ειδοποιήσεις ενημερώνοντας για το ενδεχόμενο χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους της της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε χθες.

Στην Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 579 θανάτους και 6.149 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης με την ηγεσία του υπουργείου να υπολογίζει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος.

Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε το όριο των 150.000 θανάτων, με τη Βραζιλία να θρηνεί περίπου τα μισά θύματα.Η περιφέρεια, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3,5 εκ. κρούσματα, υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία, με 151.022 νεκρούς.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως εδώ έφθασε έτσι τους 75.366 νεκρούς επί συνόλου 1.996.748 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ειδικότερα στη Βραζιλία, που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, ο πρόεδρος Μπολσονάρου διαγνώστηκε εκ νέου θετικός στο κορονοϊό  και  τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.233 νέοι θάνατοι και 39.924 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα δεδομένα που ανακοινώνει η κυβέρνηση υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε χθες το επίπεδο των 2.000 θανάτων και παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα προάστιά της.

Στο Περού των 12.229 θανάτων από τον κορονοϊό, άλλαξε για τρίτη φορά το πρόσωπο που ανέλαβε υπουργός Υγείας, αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα