«Μια καινούργια αρχή» – Δραματική σειρά στην ΕΡΤ2

01:17 16/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τρίτο και τέταρτο επεισόδιο του Γ’ κύκλου της  δραματικής σειράς «Μια καινούργια αρχή» (A Place to Call Home), παραγωγής Αυστραλίας 2013 – 2017, μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, και ώρα 18:15.

Δημιουργός: Μπέβαν Λι.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Ντίσελντορπ, Μπρετ Κλίμο, Άμπι Ερλ, Κρεγκ Χολ, Αριανγουίν Παρκς Λόκγουντ, Νόνι Χαζλίχιρστ, Ντέιβιντ Μπέρι.

Μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια μέσα στο ρεύμα των κοινωνικών αλλαγών της δεκαετίας του ’50.

1953. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας ζήσει

20 χρόνια στην Ευρώπη, η Σάρα Άνταμς επιστρέφει στην Αυστραλία για για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής εργάζεται ως νοσοκόμα στο υπερωκεάνειο όπου γνωρίζει την ισχυρή και εύρωστη οικονομικά οικογένεια Μπλάι και ανακαλύπτει ένα σκανδαλώδες μυστικό της οικογένειας.

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ, η Σάρα συναντά την αποξενωμένη μητέρα της που εμμένει στην απόφασή της να μη συγχωρεί την κόρη της για το «αμάρτημά» της να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Χωρίς καμιά επαγγελματική προοπτική, η Σάρα δέχεται την πρόταση του Τζορτζ Μπλάι να εργαστεί στην κλινική του Ίνβερνες, προς μεγάλη απογοήτευση της αυταρχικής μητέρας του Ελίζαμπεθ.

Μια σειρά γύρω από τα οικογενειακά μυστικά, τον έρωτα, τη μοναξιά, τον πόλεμο, την απώλεια μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που κυριαρχεί ακόμα στη μνήμη του κόσμου. Αλλά και ένας στοχασμός για το ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 18:15

Γενική υπόθεση Γ΄ Κύκλου. Καθώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει διάφορες απειλές, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, οι κάτοικοι του Ίνβερνες προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, καθώς οι συσχετισμοί και οι σχέσεις του παρελθόντος δοκιμάζονται.

Η Σάρα βρίσκεται διχασμένη ανάμεσα στα συναισθήματά της για τον Τζορτζ και το καθήκον που έχει απέναντι στον σύζυγό της Ρενέ, ενώ καλείται να διαφυλάξει και ένα φοβερό μυστικό.

Στη σχέση του Τζέιμς με την Ολίβια, η φόρτιση είναι έντονη, διότι και οι δύο έχουν ανάγκη τη σωματική επαφή και την ολοκλήρωση, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τον Τζόρτζι.

Η απόφαση της Ελίζαμπεθ Μπλάι να φύγει από την έπαυλη και να ζήσει μόνη της στην πόλη, αποδεικνύεται πιο δύσκολη από όσο μπορούσε να φανταστεί.

Η Άννα και ο Τζίνο ανακαλύπτουν σιγά-σιγά τη διαφορά ανάμεσα στο ρομαντικό παραμύθι της σχέσης τους πριν από τον γάμο και στην πραγματικότητα του έγγαμου βίου που κινδυνεύει να τους διαλύσει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 18:15

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο: «Κάπου πέρα από τη θάλασσα» (Somewhere Beyond the Sea)

Η Σάρα βρίσκεται στο Σίδνεϊ, αναζητώντας γιατρό για να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Η θεία της το αντιλαμβάνεται, σέβεται την απόφαση της ανιψιάς της και της δίνει το τηλέφωνο κάποιου που αναλαμβάνει επεμβάσεις αυτού του είδους.

Η Ελίζαμπεθ αισθάνεται μόνη και χωρίς σκοπό και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία. Σε χορό που οργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, γνωρίζει τον Ντάγκλας και αποφασίζει να τον βοηθήσει στο κέντρο που έχει δημιουργήσει για βετεράνους του πολέμου. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ζεστή σχέση, η οποία δυναμιτίζεται όταν η Ελίζαμπεθ φεύγει ξαφνικά. Η Ελίζαμπεθ αισθάνεται απογοητευμένη από τον εαυτό της.

Ο Τζορτζ μαθαίνει την αλήθεια για την Άννα, πηγαίνει στο σπίτι της να της μιλήσει και φεύγει χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στη σχέση τους. Ο Τζορτζ τολμά να στείλει λουλούδια στη Σάρα, όταν ενημερώνεται από τον Χένρι για τον αγώνα που έδωσε για να τον κρατήσει στη ζωή.

Όταν ο Τζορτζ συναντά τον Τζακ αισθάνονται και οι δύο άβολα, αλλά η φιλία τους είναι πολύ δυνατή και τους βοηθάει να ξεπεράσουν την αμηχανία της στιγμής. Η Ολίβια βοηθά τον Τζέιμς να διαχειριστεί την πληροφορία ότι η Άννα δεν είναι αδελφή του, ενώ αναλογίζεται και τη δική της κατάσταση. Ο Τζίνο ενημερώνει την Άννα ότι θα φυτέψει αμπέλια για την παραγωγή κρασιού υψηλής ποιότητας, χωρίς να της πει ότι έχει δανειστεί χρήματα.

Ένας καλλιτέχνης, φιλοξενούμενος της Καρολάιν, πρόκειται να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της Ολίβια. Αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση που την κάνει να αισθάνεται όμορφη και ποθητή. Η Ρεγγίνα προσπαθεί να γίνει απαραίτητη στην έπαυλη. Η Σάρα προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της ότι η έκτρωση αποτελεί μονόδρομο.

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο: «Πολύ αργά για όνειρα» (Too Old to Dream)

Η Σάρα δεν μπαίνει στη διαδικασία της έκτρωσης. Φεύγει σε άσχημη κατάσταση και πέφτει πάνω στη Νάνσι και την τρομοκρατημένη κόρη της Λίντα. Όταν η Ολίβια πηγαίνει να καληνυχτίσει τον Τζόρτζι ανακαλύπτει ότι δεν είναι στο κρεβάτι του. Έπειτα από απίστευτη αγωνία τον βρίσκει η Ρεγγίνα στο κρεβάτι της Ρόζι.

Η Ρεγγίνα καταφέρνει να εντυπωσιάσει τον σερ Ρίτσαρντ, αλλά το ίδιο κάνει και η Καρολάιν προς μεγάλη της απογοήτευση. Ο Χένρι καλεί τον Τζέιμς σε γεύμα, εκείνος αρνείται, αλλά όταν τον πλησιάζει η Ολίβια, ο Τζέιμς την απομακρύνει.

Ο Τζορτζ ζητεί τη βοήθεια του Ρόι για να καταφέρει να πείσει τους αγρότες να εκσυγχρονίσουν τις καλλιέργειές τους. Η Άννα ανακαλύπτει για άλλη μία φορά ότι ο Τζίνο δεν της λέει όλη την αλήθεια. Η κατάσταση της Λίντα είναι άσχημη μετά την έκτρωση και η Σάρα ζητεί τη βοήθεια του Τζακ. Εκείνος οργανώνει τη διακομιδή της, ζητώντας τη βοήθεια της Ελίζαμπεθ που του την προσφέρει χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν ξεκινάει την επέμβαση, προκαλεί τις υποψίες της Μάρτζορι, ενώ η Ντόρις δείχνει αξιοθαύμαστη διακριτικότητα. Το κορίτσι πεθαίνει και η Ελίζαμπεθ σπεύδει στο νοσοκομείο για να στηρίξει τον Τζακ.

Η Καρολάιν ενημερώνει τον Τζορτζ σχετικά με τη Ρεγγίνα. Η Ελίζαμπεθ πηγαίνει ένα πιάνο στους βετεράνους του Ντάγκλας και μετά την πρώτη παγωμάρα που επικρατεί μόλις το βλέπουν, καταφέρνει να τους κερδίσει με τον τρόπο της. Η Σάρα εξηγεί τα πάντα στον Ρενέ σχετικά με την εγκυμοσύνη της και ο Ρενέ φεύγει χωρίς να ξέρει εκείνη τι σκέπτεται.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα