Συνεχίζονται οι «Βραδιές ’70» στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

07:32 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς το αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές 70’ με κλασικές αμερικανικές ταινίες» στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία Chinatown , του Ρόμαν Πολάνσκι. με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον παραγωγής 1974 και διάρκειας 130’. Η ταινία θεωρείται από πολλούς κριτικούς του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, έλαβε 11 υποψηφιότητες

για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, κερδίζοντας τελικά μόνο το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.
Τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί Το Κεντρί (The Sting) παραγωγής του 1973, διάρκειας 129’ του Τζορτζ Ρόι Χιλ, με τους: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Σω, Τσαρλς Ντέρνινγκ. Η ταινία αφορά τις κομπίνες δύο φίλων, που προκειμένου να εξαπατήσουν την παντοδύναμη οργάνωση μιας συμμορίας και να κερδίσουν χρήματα καταστρώνουν ένα πολύπλοκο σχέδιο. Η ταινία προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε 7, μεταξύ των οποίων Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Όσκαρ Σκηνοθεσίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα