Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος

11:11 17/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά σήμερα (Τετάρτη) από το δήμο Καλαμάτας και την Επιτροπή Διαβούλευσης, η ενημέρωση και η ανάλυση όλων των παραμέτρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος και για τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου με παρακάμψεις στη Μεσσήνη και τη Βελίκα.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έχει προσδιοριστεί για τις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του διοικητηρίου ενώ η μελέτη αναμένεται να συζητηθεί και από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας την επόμενη Τετάρτη, 24 του μήνα.

Χθες το μεσημέρι πάντως τις

θέσεις και τις προτάσεις της για τον δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος και συγκεκριμένα για τα περίπου πεντέμισι χιλιόμετρα (5.300 μέτρα) που βρίσκονται εντός της επικράτειας του Δήμου Καλαμάτας, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος. Η παρουσίαση έγινε στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, επί της οδού Αριστομένους και στη διάρκειά της, ο κ.Κοσμόπουλος ανέλυσε τις θέσεις της παράταξής του για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος και η παράταξή του τάσσονται υπέρ της λεγόμενης παραλιακής χάραξης με τη σωστότερη όμως πρόταση να αφορά σε χάραξη 400 με 500 μέτρα ψηλότερα από την παραλιακή. Ο κ.Κοσμόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πρότεινε σειρά εναλλακτικών λύσεων για το τμήμα του δρόμου που αφορά στην Καλαμάτα και τονισε πως «υπάρχουν λύσεις εύκολα υλοποιήσιμες που που χαμηλώνουν το κόστος και διευκολύνουν την πόλη, με προοπτικές ανάπτυξης σε συνδυασμό με την ασφάλεια των διερχομένων. Εμείς θέλουμε οι Καλαματιανοί να έχουν εύκολη έξοδο και να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις, σε ένα σχέδιο που μπορεί να λειτουργήσει”.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθωνη» σημειώνει από την πλευρά του, ο βουλευτης Μεσσηνίας, πρωην υπουργός και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σε ερεωτηση του προς τον υπουργό Υποδομων. Ο κ.Χαρίτσης επισημαίνει πως «παρά τους φόβους περί μεγάλων καθυστερήσεων μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν 2 ανάδοχες εταιρείες προς το ΣτΕ, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκδόθηκε μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες έτσι ώστε η διαγωνιστική διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και των 5 κατασκευαστικών ομίλων» και καταλήγει ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό για το «ποιο το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και της διαδικασίας δημοπράτησης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα