Συνέχεια της αντιπαράθεσης στην εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ (video)

00:10 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη στην ΕΡΤ για τα θέματα που παρουσιάζονται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο τομεάρχης της ΝΔ, για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην εκπομπή FOCUS

με τον Πάνο Χαρίτο.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι είναι προσωπική του απόφαση να μη συμμετάσχει στην εκπομπή, λέγοντας πως «η στάση της ΕΡΤ όπως προκύπτει και απο τις σημερινές ανακοινώσεις κατά της ΝΔ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν εξασφαλίζει ατμόσφαιρα αντικειμενικής και νηφάλιας συζήτησης. Ειδικά μάλιστα για πολύ σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά μας θέματα τα οποία απο τη φύση τους απαιτούν στάση μεγάλης ευθύνης».

Ο κ. Κουμουτσάκος αμέσως μετά βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή, όπου επισήμανε ότι δεν είναι προσωπικό απέναντι στον παρουσιαστή της εκπομπής τον Πάνο Χαρίτο, αλλά «μετά τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία νηφάλια και αντικειμενική συζήτηση για θέματα τόσο σοβαρά όσο είναι τα εθνικά μας θέματα». «Έκρινα ότι η στάση της ΕΡΤ απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν διασφάλιζε, όχι για τη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά για τη συγκεκριμένη θεματολογία, την απαραίτητη ατμόσφαιρα για να γίνει αυτή η συζήτηση», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια παρενέβη τηλεφωνικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επέκρινε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια πολιτική και δεοντολογική κατρακύλα που δεν έχει προηγούμενο. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΝΔ απέναντι στη δημοσια τηλεοφοραση είναι πρωτοφανής, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι αυτό που ζητά η ΝΔ είναι η φίμωση των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης έτσι ώστε να αποφύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Νομίζω ότι η τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου είναι ενδεικτική της αμηχανίας της οποίας βρίσκεται και ο ίδιος για να δικαιολογήσει μια απόφαση που δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό λόγο. Είναι λυπηρό αυτό που έχει συμβεί σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Λίγο αργότερα παρενέβη στην εκπομπή και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι και «να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την πραγματικότητα«. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΕΡΤ δεν έχει την πολυτέλεια της αποσιώπησης ειδήσεων όπως έκαναν άλλα ιδιωτικά κανάλια, και ζήτησε «να υπάρχει ψυχραιμία και να μην επαναληφθούν φαινόμενα αποχωρήσεων«. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η φιλόξενη συχνότητα της ΕΡΤ ως οφείλει καλύπτει όλα τα κόμματα και τις απόψεις τους και αυτό οφείλει η ΝΔ να το αναγνωρίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα