Συνάντηση Ρ. Καραλαριώτου – πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

17:13 3/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρωτοβουλία της ΓΓ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κας Καραλαριώτου Ειρήνης ( Ρένας ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Πετράκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στο γραφείο του κ. Πετράκου παρουσία και του Διευθυντή της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Δ. Τσούμα.
Η κ. Καραλαριώτου ενημέρωσε τον Πρύτανη ότι η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πηνειός Ποταμός : Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης

στη Θεσσαλία» , το οποίο και θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2018.


Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα διότι μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα των ποταμιών και του Πηνειού ειδικότερα , σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων , την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος , την γεωργία, την κτηνοτροφία , τον τουρισμό κλπ.
Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η συνεργασία της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγγυάται το καλύτερο αποτέλεσμα και για αυτό τον λόγο η πρότασή της να τεθεί το Συνέδριο υπό την επιστημονική Αιγίδα του πανεπιστημίου , έγινε μετά χαράς αποδεκτή από τον πρύτανη κο Πετράκο.
Οι Θεματικές Ενότητες που θα αναπτυχθούν στο διήμερο σου Συνεδρίου είναι οι εξής :
§ Ιστορική εξέλιξη Οικοσυστήματος του Πηνειού Ποταμού
§ Υδάτινο Σύστημα Πηνειού Ποταμού
§ Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλικής Πεδιάδας. Ο αναγκαίος ρόλος του Νερού
§ Πηνειός Ποταμός και Αστικό / Αγροτικό Περιβάλλον
§ Τέχνες και Πολιτισμός
§ Πολιτική και Διοίκηση
§ Εκπαίδευση , καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα