Συνάντηση Μεϊκόπουλου με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

15:04 7/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας.Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Απόστολος Μούσιος, ο γενικός γραμματέας, Βαλής Γεώργιος, και η ταμίας, Τσιούμαρη Νικολέτα.

“Το άνοιγμα των σχολείων

θα πρέπει να γίνει χωρίς καμία έκπτωση στα υγειονομικά στάνταρντ που διαμορφώνει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού”, τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος, προσθέτοντας ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί εκ μέρους της κυβέρνησης εκτιμώνται ως πρόχειρα και μη επαρκή από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινωνίας. Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΕΟΔΥ, ως φορέας, θα πρέπει να αλλάξει τη διοικητική δομή του και να αποκεντρωθεί, κάνοντας αποτελεσματικότερο τον ρόλο του στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Περιφέρεια.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισήμαναν ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς την εξασφάλιση ουσιωδών προϋποθέσεων υγιεινής όπως η ύπαρξη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που αποτέλεσε και θέμα πρόσφατης κοινοβουλευτικής ερώτησης εκ μέρους του βουλευτή. Ανέφεραν ακόμα ότι εν μέσω πανδημίας, η αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου μαθητών σε κάθε σχολική αίθουσα από 20 σε 25 έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα επιτάσσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προφύλαξη παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού. “Οι περισσότερες τάξεις στη Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα είναι 40 τ.μ. και έχουν 25 μαθητές”, ενημέρωσαν τον βουλευτή οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ κοινό τόπο αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων με τους ΟΤΑ για την εξεύρεση αιθουσών διδασκαλίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των παιδιών στις τάξεις. Ακόμη, τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το παράδειγμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.Εξάλλου, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι κανένα σχολείο δεν έχει λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο για τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα