Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη – Α. Γκρουσκό: Στο επίκεντρο οι ελληνορωσικές σχέσεις

18:15 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Αλεξάντρ Γκρουσκό, οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι: «Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακά ζητήματα».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ: «Αναφερόμενος στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία

για την ευόδωσή της, τονίζοντας τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.

Προσέθεσε ότι η φετινή χρονιά, ως Έτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας, προσφέρεται για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών».

Ως συμπρόεδρος της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι προσβλέπει στην σύγκληση της επόμενης συνόδου της ΜΔΕ, το αμέσως προσεχές διάστημα. Υπογράμμισε, συναφώς, ότι η χώρα μας επιθυμεί την ανάκαμψη του διμερούς εμπορίου και την προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαιρέτισε, εξάλλου, την πρόσφατη απόφαση των ρωσικών Αρχών για την αποκατάσταση της αεροπορικής σύνδεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ελλάδα από τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή των Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της χώρας μας, τα οποία εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκονται σήμερα στην Ρωσία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα