Συνάντηση για την υγιεινή στο καταυλισμό των τσιγγάνων

13:29 15/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση για το θέμα του καταυλισμού των τσιγγάνων στα Δυό Αοράκια, είχε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τον Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολόγο, Αχιλλέα Γκίκα, και τον υπεύθυνο ιατρό της ιατρικής και κοινωνικής υπηρεσίας του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Ηρακλείου, Παράσχο Τολούδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια της κοινότητας, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την

ενημέρωση του κ. Τολούδη, ακολουθούν τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥΥ, ελέγχονται και έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα.

Η κα Παπαδάκη ενημέρωσε για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στους κατοίκους του καταυλισμού, και το πρόγραμμα απολυμάνσεων το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει.

Όπως τονίστηκε, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και σε επικοινωνία με την κοινότητα, και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή εμφάνιση κρούσματος του νέου κορονοϊού.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διαβεβαίωσε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Ηρακλείου, είναι αρωγός και θα ενισχύσει κάθε δράση, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού.

Ο Δήμος  Ηρακλείου, μέσω του Παραρτήματος Ρομά  του Κέντρου Κοινότητας, έχει ενημερώσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πανδημίας COVID-19, τους κατοίκους του καταυλισμού, αναφορικά με την λήψη μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Μοιράζουν είδη υγιεινής

Στο μεταξύ μετά τη χθεσινή απολύμανση στο καταυλισμό, ξεκίνησε σήμερα η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους από το Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για χλωρίνες, πράσινα σαπούνια και κρεμοσάπουνα, που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μυοκτονία που θα θωρακίσει τον καταυλισμό για όλο το έτος. Αύριο θα γίνει και η επαναληπτική απολύμανση ενώ οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα