Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί. Στην Αθήνα ο Γ. Κασουλίδης

09:21 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, θα έχουν στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Αιντα, η συνάντηση των δύο ηγετών θα επικεντρωθεί στα κεφάλαια της

διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική.

Εκτάκτως, έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης. Θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων, δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στο Ισραήλ, αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην Τουρκία, και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, με έμφαση το νέο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. Τον κ. Κασουλίδη στην Αθήνα συνοδεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα