Τα «Top Girls» της Caryl Churchill στο Πειραιώς 260

08:24 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα από τα διασημότερα έργα της Βρετανίδας θεατρικής συγγραφέως Caryl Chruchill, με τίτλο «Top Girls» σε σκηνοθεσία Αλέξη Ρίγλη, παρουσιάζεται στο Πειραιώς 260, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 21:00.

Τοποθετημένο στην θατσερική Αγγλία των 80’s συνοψίζει τη γυναικεία χειραφέτηση, τη φιλοδοξία, την απληστία και τον εγωκεντρισμό της εποχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φεμινιστικό κείμενο με ξεκάθαρες αναφορές στον πολιτική της Θάτσερ και την αποθέωση της ατομικότητας στην ελεύθερη αγορά.

Η Μαρλίν, της Churchill, είναι μια αδίστακτη καριερίστα που

θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που θα της δώσει η «νέα εποχή» προκειμένου να ανελιχθεί. Θα εγκαταλείψει την αγγλική επαρχία αφήνοντας το παιδί της στην αδερφή της και θα ριχτεί στο corporate παιχνίδι δίχως αναστολές. Η ίδια άλλωστε θεωρεί ότι «ο καθένας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε αν κάνει τις απαιτούμενες θυσίες».

Το έργο θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιδραστικά έργα της μεταπολικής Αγγλίας -τότε που η γυναικεία θεατρική γραφή σπάνιζε. Ξεχωρίζει για την μεταμοντέρνα προσέγγιση της δομής του, της αισθητικής αλλά και της γλώσσας. Απανωτοί καυστικοί διάλογοι που μπλέκονται, γρήγορη ομιλία, και μια ονειρεμένη εκκίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα