Συναγερμός στις ΗΠΑ από ύποπτα δέματα σε Δημοκρατικούς και σε γραφεία του CNN (video)

21:23 24/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ώρες πανικού ζουν οι ΗΠΑ καθώς εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν σταλεί σε πολλούς Δημοκρατικούς σε διάφορες πολιτείες. Τρομοδέμα εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη. Δύο ύποπτα δέματα είχαν παραλήπτες τα ζεύγη Ομπάμα και Κλίντον, ενώ ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως

ανακοίνωσε ο ίδιος.

«Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε από τη Φλόριντα η Χίλαρι Κλίντον, όπου αναμένετο να παραστεί σε μια προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Για «πρόθεση τρομοκράτησης» μίλησε ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο μετά την αποστολή του ύποπτου δέματος και του φακέλου με τη λευκή σκόνη στο CNN, μιλώντας για μια «οδυνηρή» περίοδο στην αμερικανική ιστορία.

«Διανύουμε μια περίοδο όπου οι πολίτες νιώθουν πολύ μίσος στην ατμόσφαιρα» τόνισε ο δήμαρχος.

«Η περίοδος είναι οδυνηρή, όμως θα περάσει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τις «ενέργειες εσωτερικής τρομοκρατίας» καταδίκασε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν σήμερα» έγραψε ο Μακόνελ σε ένα δελτίο Τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασε επίσης την αποστολή αυτών των δεμάτων, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα να τρομοκρατήσουν δημόσια πρόσωπα» έγραψε στο Twitter.

Το κλίμα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα