«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» η παράταξη του Μ. Γλυνού

11:33 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Λίνδο, την οποία επέλεξε ως σημείο αναφοράς με έντονο ιστορικό και προσωπικό συμβολισμό αλλά και περιεχόμενο, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Μανώλης Γλυνός.
Ο κ. Γλυνός, από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λίνδου «Ιωάννης Ζίγδης», παρουσίασε τις βασικές αρχές της παράταξής του «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και το όραμά του για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Ανέφερε ότι η παράταξή του θα λειτουργεί με διαφορετικός ύφος και ήθος, βασισμένη στη συναίνεση, στη σύνθεση και τη συνέργεια.
«Επιδιώκουμε, είπε, να λειτουργήσουμε

συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και κόντρα στη διάσπαση και στο διχασμό, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία μας να απογειώσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αξιοποιώντας όλα τα χρήσιμα προγράμματα και εργαλεία που μας παρέχει η Ε.Ε» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα πρόσωπα που πλαισιώνουν την προσπάθειά του τόνισε ότι είναι νέα πρόσωπα, με όραμα και διάθεση προσφοράς ανάλογη των σύγχρονων προκλήσεων πλαισιωμένα όμως και με στελέχη εγνωσμένης εμπειρίας στην άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ξεκαθάρισε ότι η ανεξαρτησία της Παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αποτελεί εγγύηση ότι η νίκη της δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα πολιτικό χώρο ή κόμμα.
«Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι να χαράξουμε τη δική μας αναπτυξιακή στρατηγική μόλις αναλάβουμε το τιμόνι της Περιφέρειας. Είμαστε αυτόφωτοι και η αφετηρία του πολιτικού χρόνου της παράταξης μας ξεκινά σήμερα, με τη διακήρυξη των αρχών μας. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της παράταξης μας. Η νίκη μας θα είναι νίκη των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου και κανενός κόμματος. Δεν θα χαρίσουμε τη ψήφο σας σε κανέναν άλλο» υποστήριξε.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» αύριο θα βρίσκεται στη Σύρο, για να παρουσιάσει και στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τις βασικές αρχές της παράταξής του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα