Συμφ. Πρεσπών: Διεργασίες και διαξιφισμοί ενόψει κύρωσης- Συνεδριάζει η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ

09:37 18/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Βουλή εντός των ημερών η συμφωνία των Πρεσπών-Μαξίμου: Όλος ο ελληνικός λαός θα μάθει την
αλήθεια (video)

Το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν θα επιλέξει διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της. Την Κυριακή θα δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, ώστε να ενημερωθεί μέχρι και ο τελευταίος πολίτης για όλες τις πτυχές της.

Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης διαμόρφωσε ένα καθαρό πολιτικό τοπίο ορίζοντα, και πέρα από την ψηφοφορία που επίκειται για τη συμφωνία των Πρεσπών, η Κυβέρνηση έχει πια ελεύθερο τον δρόμο για να ολοκληρώσει το συνολικό έργο της» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Απορρίπτει η ΝΔ την πρόταση Τσίπρα για debate-Mαξίμου: Κρύβεται ο κ. ΜητσοτάκηςΗ αξιωματική αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση, προσθέτοντας ότι, «αν ο κ.Τσίπρας βιάζεται για debate ας προκηρύξει εκλογές».

«Ο κ.Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα», σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019.

«Ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αρνούμενος να προσέλθει σε ένα debate για τις Πρέσπες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» . O βασικός λόγος που αρνείται είναι ότι «θα μείνει γυμνή η τεράστια υποκρισία με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Νέα Δημοκρατία το θέμα. Δεν θεωρώ ότι αυτή η επιμονή θα αντέξει μέχρι το τέλος». Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επεσήμανε επίσης ότι: «Η πολιτική τομή και εξήγησε: «Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και η αντιπολίτευση παρακολουθεί αμήχανη. Φαίνεται ότι θα πάρουμε την πλειοψηφία και στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και θα διευρύνουμε την πλειοψηφία μας και στα θετικά μέτρα τα οποία πρόκειται να έρθουν. Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πρέσπες θα φτιάξουμε ευρύτερες πλειοψηφίες από τα θετικά μέτρα που οφείλουμε να πάρουμε μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας τον Οκτώβριο».

«Αν ο κ.Τσίπρας βιάζεται για debate ας προκηρύξει εκλογές» ανακοίνωσε η ΝΔ και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι»εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους.»

Η Κ.Ο ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά. ‘Οπως είπε περιμένει από όλα τα στελέχη να συνεκτιμήσουν τα δεδομένα, και πρόσθεσε ότι «η συνείδηση βουλευτών και στελεχών είναι σημαντικότερα από την πειθαρχία.»

Ψήφο κατά συνείδηση αποφάσισε το Ποτάμι

Ψήφο κατά συνείδηση στη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποφασίστηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Ποταμιού.

Προς το «ναι» κλίνουν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς. Οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός, ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν «όχι», αλλά διαβεβαίωσαν οτι δεν θα αποχωρήσουν από την ΚΟ.

ANEΛ: Διαγραφή για Κουντουρά – Κόκκαλη

Την παραίτησή της από μέλος των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε στο μεταξύ η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα