Σύλλογοι των Σερρών σε τηλεδιάσκεψη με τον Λ. Αυγενάκη

14:52 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο «μαραθώνιος» διάλογος του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τη «βάση» του αθλητικού οικοδομήματος, τα ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ, αλλά και Ολυμπιονίκες και φορείς του αθλητισμού, με θέμα «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Στις παρεμβάσεις

τους  οι εκπρόσωποι των Σερραϊκών συλλόγων αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό αλλά και στα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων της περιφέρειας, κάνοντας παράλληλα προτάσεις για την επίλυσή τους. Ο γραμματέας του Μακεδονικού Αλιστράτης, Νίκος Καρτάλης, αναφέρθηκε στα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στην περιφέρεια -το δημογραφικό, το οικονομικό και το γραφειοκρατικό- ενώ πρότεινε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού με δεκαετή προγραμματισμό. Όσον αφορά την πρόταση του παράγοντα του Μακεδονικού Αλιστράτης για την οποία είχε μιλήσει στην ΕΡΤ Σερρών -την εύρεση ενός χορηγού από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση των περιφερειακών σωματείων- ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο έχει δρομολογηθεί να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

«Είναι μια θετική κίνηση από πλευράς του υφυπουργού, κ. Αυγενάκη, να μας δοθεί βήμα να εκφράσουμε στην τηλεδιάσκεψη, που γίνεται στα πλαίσια της αθλητικής μεταρρύθμισης που προωθεί το υπουργείο, τους προβληματισμούς μας και να πούμε τις απόψεις μας για τη βελτίωση των συνθηκών και την άνοδο του ερασιτεχνικού αθλητισμού», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών, Άρης Γραμματόπουλος, ο οποίος στην παρέμβασή του μίλησε για το άθλημα, το οποίο βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τις επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη, και είναι από το πρώτα που «άνοιξε»  μετά την καραντίνα -με την αυστηρή όμως τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων- αλλά όπως και όλα τα αθλήματα έχει πληγεί από την πανδημία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα