Σε εξέλιξη συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ

10:47 21/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησε σήμερα Παρασκευή, η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, καθώς αύριο Σάββατο 22 Μαρτίου, λήγει η οκτάμηνη περίοδος της διαθεσιμότητας.Από τις 11:00, η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 15:00 συγκέντρωση
διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 11.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

Χθες Πέμπτη, αργά το βράδυ έληξε η κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι από ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις συναδέλφων τους, σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Η κινητοποίηση έληξε έπειτα από την παρέμβαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της αστυνομίας.

Η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει «την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση - σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμις Κοτσιφάκης κατήγγειλε τους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διασφάλιση όλων των θέσεων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην απορροφηθούν οι τελευταίοι 212 καθηγητές των επαγγελματικών λυκείων για τους οποίους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει προκηρύξει θέσεις επανατοποθέτησης. Γίνεται μια ύστατη προσπάθεια για να μην υπάρξουν απολύσεις, όμως υπάρχουν δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με την κινητικότητα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, από εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, για την κάλυψη κενών θέσεων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα