Τσίπρας: Κυβέρνηση και τρόικα έψαχναν να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο

00:33 21/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Μια αριστερή αφήγηση των τεσσάρων χρόνων της μεγάλης κρίσης στη χώρα μας, χαρακτήρισε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το βιβλίο του Γιάννη Μηλιού «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς».Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας «διαβάζοντας κανείς τα άρθρα που περιέχονται στο βιβλίο, αντιλαμβάνεται αμέσως την τεράστια απόσταση ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο αναλύει ο ΣΥΡΙΖΑ
την κοινωνική πραγματικότητα και στον ακραιφνώς προπαγανδιστικό τρόπο παρουσίασης της πραγματικότητας από το μνημονιακό στρατόπεδο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση τη τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να έχουν και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ακέραιη».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επισήμανε, ότι «τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις κάθονται από τη μια πλευρά του τραπεζιού και η άλλη πλευρά είναι κενή. Όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καθίσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Επιτέλους, θα σταματήσει η άλλη πλευρά να είναι άδεια».

Αναφερόμενος στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου, που ασχολείται με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν σημείωσε πως «στην πραγματικότητα η νίκη της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι η αρχή σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και ανακατατάξεων προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας. Θα είναι σαν η Ελλάδα να δείχνει το δρόμο στους λαούς της Ευρώπης».

Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου
----------------------------------------------------

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ο κ. Τσίπρας να ισχυρίζεται από τη μία ότι το πλεόνασμα είναι «πλαστό» και «λογιστικό», από την άλλη να μην του αρέσει το πώς διανέμεται και τέλος να δηλώνει ότι «το ζήτημα δεν είναι που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά τι θα κάνουμε με τα λεφτά», σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου και έκανε λόγο για παλαιοκομματισμό του κ. Τσίπρα που δεν έχει πλέον όρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα