Συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στη Συρία

21:34 18/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Όσα προσχήματα κι αν χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσία) δεν μπορούν να κρύψουν πως χύνουν ξανά το αίμα των λαών της περιοχής για το μοίρασμα των πηγών ενέργειας, των αγορών, των δρόμων μεταφορών τους. Κάνουν μπίζνες με όπλα συμβατικά, μη συμβατικά, έξυπνα, χημικά που δολοφονούν εν ψυχρώ λαούς ολόκληρους για

να αυγατίζουν τα τεράστια κέρδη τους και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη χρήση τους για να παρέμβουν», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές στο συλλαλητήριο κατά των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, υπογράμμισε ότι «οι σφοδροί ανταγωνισμοί μεγαλώνουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου και στην περιοχή μας. Όλη η Ανατολική Μεσόγειος έγινε πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου από μονοπωλιακούς ομίλους», ενώ επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτή η κυβέρνηση έφερε με πρόσχημα το Προσφυγικό το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και τη δημιουργία νέων, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αυτή η κυβέρνηση χρηματοδοτεί 13 αποστολές του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορά μας με 1 δις. ευρώ το χρόνο.
Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, που διακηρύσσει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο, από την προώθηση των συμφερόντων της αστικής τάξης της χώρας μας, εμπλέκοντας το λαό μας, στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, συμμετέχοντας ενεργά σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς.

Είναι επικίνδυνη κοροϊδία ότι η Ελλάδα μέσα σε αυτό τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους κινδύνους για τον λαό μας», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα