Συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε Καβάλα και Δράμα

13:26 6/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» πολίτες και φορείς από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα σε Καβάλα και Δράμα.

Στην Καβάλα

το συλλαλητήριο θα γίνει στην κεντρική πλατεία, όπου θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κουγιουμτζόγλου και Αριάδνη Νούκα ενώ θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης, ο αντιπεριφερειάρχης, και η δήμαρχος Καβάλας.
Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο. Ο Δήμος Νέστου προς διευκόλυνση των πολιτών θα διαθέσει το λεωφορείο του Δήμου για μεταφορά στην Καβάλα ενώ και ο δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε την συμμετοχή του. Στήριξη και από τη ΝΔ. «Το αρχαίο και ελληνικό όνομα της Μακεδονίας δίκαια μας ανήκει και δεν το παραχωρούμε σε κανέναν» αναφέρει σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης ΦΝΘ, Στέφανος.

Στη Δράμα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία. Έχουν κληθεί να μιλήσουν ο δήμαρχος Δράμας και ο Μητροπολίτης καθώς κι ένας εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής.
«Η συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί υποχρέωση όλων μας, καθ’ ότι η παρουσία μας θα σηματοδοτήσει το μήνυμα αυτό προς κάθε κατεύθυνση, τόσο στην πολιτική ηγεσία του τόπου, όσο και στην πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας» αναφέρει στο κάλεσμά της η Οργανωτική Επιτροπή της Δράμας.

Με ανακοινώσεις τους, τοπικοί φορείς και σύλλογοι καλούν μέλη και πολίτες στα συλλαλητήρια που ξεκινούν στις 7.30 το απόγευμα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα