Συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη

10:09 7/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη συγκέντρωση «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» της 15ης Ιουλίου θα γίνει στο χώρο «Γιενί Καπί» πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Το παρών στη συγκέντρωση θα δώσει και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σάββατο εξάλλου, συνεδρίασε για τρεις ώρες το έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, εξετάζοντας τα μέτρα ασφαλείας της σημερινής συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε

ότι η εκδήλωση, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 3 εκατ. πολίτες, θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσυλβανία, όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σκληρή στάση της Αυστρίας έναντι της Τουρκίας

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Αυστρίας δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία εξαιτίας των διαστάσεων της καταστολής που εφαρμόζεται στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Εχω φωνή για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, όπου θα αποφασισθεί εάν θα ανοίξει νέο κεφάλαιο με την Τουρκία. Και είμαι αντίθετος», δηλώνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Kurier.
Με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ο οποίος από την πλευρά του «θα προσπαθήσει να πείσει τους άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ότι πρέπει να τεθεί τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 16ης Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχετική είδηση: Παρουσία Ερντογάν μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα