Στόλο μηχανημάτων δημιουργεί η Περιφέρεια για την προστασία του πολίτη

16:23 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομπρέλα προστασίας για την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία του πολίτη, ανοίγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιώντας του πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ενισχύει με 2,5 εκατομμύρια ευρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις της Θεσσαλίας, προκειμένου να προμηθευτούν σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενίσχυση Φορέων Πολιτικής

Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων από Φυσικές Καταστροφές», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας / Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.
Το έργο αφορά στην προμήθεια μηχανημάτων κυρίως γεωτεχνικών έργων, που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης καθώς και για αποκατάσταση ζημιών.
«Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, προστατεύουμε την περιουσία του, εκσυγχρονίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις με νέα μηχανήματα και εξοπλισμό και βοηθάμε την Πολιτική Προστασία να ανταποκρίνεται καλύτερα στο έργο της» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Με στρατηγικό σχέδιο, ενισχύουμε τη συνεργασία των ενεργών δυνάμεων του κράτους, ώστε να μπορούμε να παρεμβαίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στις δύσκολες περιπτώσεις που καλούμαστε κατά καιρούς να αντιμετωπίσουμε. Περιφέρεια, Στρατός, Αεροπορία, Αστυνομία, Πυροσβεστική, δημιουργούν με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ένα στόλο μηχανημάτων που προστατεύουν τον πολίτη και την περιουσία του από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα» προσθέτει ο κ. Αγοραστός

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα