Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους – Τρεις οι νεκροί- Η φωτογραφία του υπόπτου (video)

18:12 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Επιβεβαιώθηκαν οι τρεις νεκροί. Πολλοί οι τραυματίες. Για τρομοκρατικό χτύπημα μιλά ο πρωθυπουργός. Η Σουηδική Αστυνομία δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες, για πόσους νεκρούς μιλάμε. Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, από τις αρχές.

Η ενημέρωση της Σουηδικής Αστυνομίας

Η Σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση, ενώ παράλληλα, έχουν δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία αυτού του άνδρα, τον οποίο και αναζητούν.

»Δεν έχουμε συλλάβει τον οδηγό, δεν

έχουμε επαφή μαζί του», αναφέρουν στην έκτακτη επίσημη ενημέρωση. Ο ύποπτος φοράει άσπρο πουλόβερ, σκούρο φούτερ με κουκούλα και στρατιωτικό πράσινο τζάκετ ενώ έχει γένια.

EPA/FREDRIK SANDBERG

Την ίδια ώρα, έχει διαταχθεί η εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού στη Στοκχόλμη.

EPA/STRINGER SWEDEN OUT

Το φορτηγό φέρεται να έχει κλαπεί από εταιρεία ζυθοποιίας κατά τη διάρκεια παράδοσης. Ο δράστης, έβγαλε έξω από το όχημα τον οδηγό και πήρε τον έλεγχό του. Το όχημα, αναγνώρισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Erste Bilder vom #Einzelfall in #Stockholm.pic.twitter.com/ejGi0RljEx

— braves Bürgerlein © (@ShakRiet) April 7, 2017

Αρχικά, αυτές οι φωτογραφίες συνόδευαν την είδηση ότι ο ύποπτος της επίθεσης, έχει συλληφθεί. Μάλιστα, τον τοποθετούσαν στο τιμόνι του οχήματος που έπεσε πάνω στους ανυποψίαστους πολίτες στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Police arrest #Stockholm terrorist pic.twitter.com/sczxztTkI6

— Jayda Fransen (@JaydaBF) April 7, 2017

Ταυτόχρονα, γινόταν λόγος για τρεις ένοπλους οι οποίοι πήδηξαν από το φορτηγό και άρχισαν να πυροβολούν.

#SUEDE – Attaque de #Stockholm : photo de l'arrestation du suspect présumé pic.twitter.com/1m8LA8Z1Ld

— ALERTES INFO (@ALERTES_INFO) April 7, 2017

»Η Σουηδία χτυπήθηκε»

Η Σουηδία χτυπήθηκε. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. Μείνετε ήρεμα και να ακολουθείτε τις υποδείξεις της αστυνομίας, αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λεβέν.

Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på att det är ett terrordåd. Var vaksamma, och lyssna till Polisens information.

— SwedishPM (@SwedishPM) April 7, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα