Στοιχεία του εμπρησμού στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ερευνά η Αντιτρομοκρατική

12:01 17/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παίρνει μέρος στις έρευνες για τις μολότοφ που έριξαν άγνωστοι στο κτίριο τη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Επιπλέον ανέφερε ότι οι κάμερα κατέγραψε τρεις κουκουλοφόρους να σπάνε τα τζάμια του γραφείου δεξιά της εισόδου του κεντρικού κτιρίου και να πετούν τις μολότοφ. Επιπλέον έχουν καταγραφεί και οι κινήσεις ενός αυτοκινήτου που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή.

Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής

ήρθε στο Βόλο και συνέλεξε υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα, για να το εξετάσει, ενώ η ίδια βρέθηκε στο σημείο από τις 2.30 τα ξημερώματα που ξέσπασε η φωτιά.  Όπως είπε, ” υπάρχουν κάμερες υπάρχουν έξω από το Διοικητήριο και θα ερευνηθούν τι κατέγραψαν, ενώ είναι πιθανόν οι άγνωστοι να επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο που είναι «τυφλό», αλλά είναι πιθανόν να έχει καταγραφεί η πινακίδα του αυτοκινήτου με το οποίο κινούνταν οι δράστες”.

 

 

Ανέφερε ότι οι δράστες μπήκαν από την είσοδο της οδού Δημάρχου Γεωργιάδου, έσπασαν με ένα σκεπάρνι το παράθυρο ενός γραφείου του ισογείου, προς το κυλικείο, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας, έριξαν στο γραφείο τρεις βόμβες μολότοφ, οι δύο από τις οποίες εξερράγησαν και προκάλεσαν πιθανότατα τη φωτιά.

Καταστράφηκε αρχειακό υλικό

Όπως ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη από τη φωτιά πέρα από την καταστροφή υπολογιστών και επίπλων γραφείων καταστράφηκε ολοσχερώς το γραφείο Πολιτικής Γης που έχει αντικείμενο αναδασμούς, απαλλοτριώσεις, δασικές εκτάσεις και κτηματολογικά δεδομένα, το αρχειακό υλικό που υπήρχε και φάκελοι πολιτών έγιναν στάχτη. Η ίδια είπε ότι τα περισσότερα δεδομένα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή, εκτός από τους φακέλους πολιτών που δεν έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά  αλλά είναι παλιές υποθέσεις και έχουν αρχειοθετηθεί χειρόγραφα.

Επισήμανε ότι δεν μπορεί να σκεφθεί ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτή την ενέργεια και να καταστρέψει δημόσια περιουσία.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα