Στοιχεία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ζητά ο εισαγγελέας

13:21 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιστολή του προς τις τράπεζες, ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ζητεί, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί, να του παραδώσουν όλα τα στοιχεία των δανειοληπτών για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που έχουν χορηγήσει και ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Εντός πέντε ημερών

Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ερευνά αν τα επίμαχα ποσά δαπανήθηκαν για τους επιχειρηματικούς σκοπούς που δόθηκαν ή

κατέληξαν σε εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.

Ο εισαγγελέας ζητά από τις τράπεζες να του παρέχουν τα στοιχεία που ζητά εντός πέντε ημερών και αναφέρει στην επιστολή του: «Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες, καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους, αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών, αλλά και την τρέχουσα περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα