Στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας

12:41 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το υπουργείο Παιδείας επισκέπτεται εδώ και λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία. Πιθανότατα εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και το υπουργείο Υγείας.

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο υπουργείο Παιδείας,

o Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του ολοήμερου προγράμματος, που θα ισχύσει στα δημοτικά σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Το ολοήμερο πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί στις μονοθέσιες, διθέσιες και τριθέσιες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 10.000 μαθητών που φοιτούν σήμερα στα 840 αυτά «ακριτικά» σχολεία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας.

Στην Κίνα μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας

Εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα όπου θα έχει σημαντικές επαφές, με δεδομένη τη θέση για τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ θα δει και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουντιέρες, σε μια περίοδο όπου τα δυτικά Βαλκάνια με αιχμή τα Σκόπια, αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποσταθεροποίησης.
Στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού με τον Αντ. Γκουντιέρες και το Κυπριακό, στο οποίο παρατηρείται μια στασιμότητα, επίσης η προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν αποκλείεται τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ. Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, το οποίο αναμένεται και τυπικά να κλείσει τη συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ το ζήτημα του χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα