Στο υπουργείο Οικονομικών μέλη του Ρουβίκωνα

15:41 17/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, στην πλατεία Συντάγματος.

Εισήλθαν στο κτίριο από την κεντρική είσοδο και ανέβηκαν από τις σκάλες φθάνοντας έως και τον έκτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Έμειναν στο κτίριο λίγη ώρα και πέταξαν σε όλους τους ορόφους τρικάκια, όπου αναγράφονταν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και κατά των μέτρων.

Σε σχετική ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού

χώρου, ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στην κυβέρνηση για το νέο πολυνομοσχέδιο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι «πλούσιο σε αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα», κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι αποφάσισε «να απαγορεύσει δια νόμου τις απεργίες και να πλειστηριάσει χιλιάδες πρώτες κατοικίες με ηλεκτρονικά μέσα».

Φέρεται επίσης να στοχοποιούν τους συμβολαιογράφους που διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς:
«Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα