Στο στόχαστρο της τρόικας η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και οι επίορκοι

13:30 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που συνεχίζουν τις συνομιλίες με στελέχη του υπουργείου για το σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές δεν έχουν πειστεί ακόμα για τον τρόπο που θα εφαρμόζεται η διοικητική μεταρρύθμιση και το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε υπαλλήλους που ελέγχονται είτε ποινικά, είτε πειθαρχικά.

Η τρόικα ανησυχεί επίσης, για το αν θα εξασφαλιστούν τα έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εφόσον προχωρήσουν
τα σχέδια για θέσπιση ενιαίου φόρου, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ζητούν να διατηρηθεί αυτό το σύστημα είσπραξης και το 2013.

Για επικοινωνιακό παιχνίδι περί δήθεν διαπραγμάτευσης για να καταλήξει σε νέα επώδυνα μέτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Λάθος και στείρα χαρακτήρισε τη στάση της τρόικας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Ρίαλ. Σημείωσε ωστόσο ότι είναι πιο συνεσταλμένη γιατί καταλαβαίνει ότι η κοινωνία δεν μπορεί να πιεστεί άλλο, ενώ ζήτησε να υπαρξουν φιλικές και εύλογες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς σε δήλωσή του για την τρόικα και το «χαράτσι» της ΔΕΗ, αναφέρει:
«Λόγια του αέρα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η περίφημη υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, καθώς μονιμοποιείται πλέον το χαράτσι της ΔΕΗ, σφίγγοντας έτσι τη θηλιά στο λαιμό των μικροϊδιοκτητών ακινήτων».

Να διευκολυνθούν άμεσα όλοι οι μικροοφειλέτες του Δημοσίου, ζητά η Χρυσή Αυγή.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «Τις τελευταίες ημέρες σειρά δημοσιευμάτων αναφέρονται στο ενδεχόμενο μετάθεσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ και το ΦΑΠ, το 2014.
Μολονότι, αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει συζητηθεί σε καμία συνάντηση στην οποία συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ (συνεπώς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτή την πληροφορία), αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κάθετα αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο.
Η κάθετη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ οφείλεται στο γεγονός ότι η αναβολή εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων σημαίνει την παράταση του ΕΕΤΗΔΕ, κάτι το οποίο επιβαρύνει δυσανάλογα τα φτωχότερα νοικοκυριά».

Σχετική είδηση: Εντείνονται οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για να κλείσουν τα κρίσιμα θέματα
Keywords
Τυχαία Θέματα