Πρώτη επίσημη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα

13:12 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα μετά την εκλογή του πραγματοποιεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ύψιστη προτεραιότητα για την Ελλάδα
είναι το Κυπριακό τόνισε, νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του και υπογράμμισε οτι θα εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις διαβουλεύσεις Αθήνας - Λευκωσίας, ως εκείνη τη μεγάλη μέρα που δεν θα υπάρχει κανένας κατοχικός στρατιώτης στο νησί.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο και τόνισε οτι δεν βλέπει μια λύση του Κυπριακού χωρίς την Τουρκία να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που έχει ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Τη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια της Κύπρου για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση αλλά και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου.

Σχετική είδηση: Στην Αθήνα για συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο Νίκος Αναστασιάδης
Keywords
Τυχαία Θέματα