Στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής ο 35χρονος ενοικιαστής του ΙΧ

21:00 13/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το ρόλο στο νέο ανταρτικό πόλης του 35χρονου αντιεξουσιαστή, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, ωστόσο, ότι τα καλάσνικοφ προορίζονταν για ληστείες και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο. H εκτίμηση αυτή, επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ανακοινώθηκε από την αστυνομία και μετά από την βαλλιστική έρευνα που ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ότι τα δύο καλάσνικοφ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές
ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε νοικιάσει από εταιρεία ο 35χρονος αντιεξουσιαστής στις 6 Μαρτίου με τα πραγματικά του στοιχεία. Το στάθμευσε σε γκαράζ στην καρδιά των Εξαρχείων και πλήρωσε αντίτιμο για τρείς ημέρες. Για άγνωστο λόγω όταν πέρασε η προθεσμία δεν παρέλαβε το αυτοκίνητο και οι υπεύθυνοι του γκαράζ, ενημέρωσαν την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Όταν άνοιξαν το πορτ-μπαγκάζ εντόπισαν τον βαρύ οπλισμό και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Μέσα σε δύο σακίδια πλάτης που ήταν στο χώρο των αποσκευών βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, δύο σφραγισμένα κουτιά με 1.500 σφαίρες, έξι γεμιστήρες και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Όταν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής πληροφορήθηκαν πως το αυτοκίνητο είχε νοικιάσει ο γνωστός αντιεξουσιαστής, έκαναν ταυτόχρονες έρευνες στο πατρικό του στη Νίκαια και στο σπίτι που έμενε στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια.

Ο πεζόδρομος της οδού Σκυλίτση, αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Κλιμάκιο της ΕΚΑΜ έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας αλλά δεν βρέθηκαν άτομα στον χώρο όπως υπολόγιζαν οι αρχές.

Οι έρευνες στο διαμέρισμα συνεχίστηκαν και την Τετάρτη από αστυνομικούς της Σήμανσης για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί το 2005 για κλοπή ασπίδων από αστυνομικούς αλλά αθωώθηκε στη συνέχεια, ενώ φερόταν ως ενοικιαστής θυρίδας στην Εθνική Τράπεζα Κυψέλης εντός της οποίας οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κουτί με περίπου 100 σφαίρες. Ένα χρόνο αργότερα, ο 35χρονος, μετά από απεργίες πείνας και δίψας, αποφυλακίζεται όπως και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του.

Είχε κατηγορηθεί επίσης, για επεισόδια και εμπρησμούς μετά από ροκ συναυλία στην Πετρούπολη και ληστεία από ταμειακή μηχανή στο κυλικείο σε φεστιβάλ στη Μαλακάσα τον Ιούνιο του 2005.
Keywords
Τυχαία Θέματα