Στο κόκκινο ο Δοκός της Ροδόπης

20:25 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο οικισμός του Δοκού «δοκιμάστηκε» σκληρά σήμερα στον Νομό Ροδόπης λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού. Σημαντικά προβλήματα προέκυψαν κυρίως σε κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα, δύο τρακτέρ, δύο ψεκαστικά, μια δεξαμενή. Ήταν τέτοια η ορμή του νερού που παρέσυρε το βόρειο τμήμα του τοιχίου στο νεκροταφείο του Δοκού.

Μάλιστα στο ύψος του Αράτου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εκκένωση ενός ποιμνιοστασίου, ιδιοκτησίας του κ. Γιουνούς

Γιουνούς με την απομάκρυνση των ζωντανών του να γίνεται μόλις την τελευταία στιγμή, χάρη στις προσπάθειες των Πυροσβεστών.

«Είμαι 63 ετών κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδεί» δήλωσε ο κτηνοτρόφος συγκλονισμένος από τη «μάχη» με το νερό, που την ίδια ώρα «κατέβαζε» ορμητικά αγροτικά μηχανήματα και νεκρά ζώα από άλλα σημεία της Ροδόπης. Προβλήματα σημειώθηκαν και στον οικισμό της Βραγιάς και του Αράτου. Εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες θυμίζουν λίμνες με την απόγνωση των παραγωγών να είναι μεγάλη.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται από τις Αρχές στις Ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς αποτελούν «παγίδες θανάτου», στην Ροδόπη κι από νωρίς το πρωί απαγορεύεται η χρήση τους, ενώ γίνεται έκκληση να μην υπερτιμούν οι οδηγοί τις δυνατότητες τους.

Keywords
Αναζητήσεις
δοκος κομοτηνης
Τυχαία Θέματα