Στην Επιτροπή Άμυνας η ισότητα ανδρών - γυναικών

Ενώπιον της πρώτης συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας θα βρεθεί τροποποιητικό νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορά στην ισότητα ευκαιριών σε άντρες και γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία προβαίνει σε διευκρινίσεις, αναφορικά με τη μη δυνατότητα συμμετοχής γυναικών, στην υπό εξέλιξη διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Άμυνας υποδεικνύει,
ότι με βάση το Νόμο περί Εθνικής Φρουράς, δικαιούμενοι για πρόσληψη είναι μόνο όσοι έχουν εκπληρώσει στρατιωτική θητεία.

Συνεπώς, εξηγεί πως όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες, που για οποιουσδήποτε λόγους έχουν απαλλαχθεί της στράτευσης (π.χ ορφανοί από δύο γονείς) δεν έχουν δικαίωμα πρόσληψης.

Αυτό, όπως σημειώνεται, είχε ανακοινωθεί και ήταν γνωστό από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν λήφθηκε η απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς.

Την Δευτέρα η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων αντέδρασε στον αποκλεισμό των γυναικών από τον επαγγελματικό στρατό. Η Ιωσηφίνα Αντωνίου, έκανε λόγο για βαθιά ριζωμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις και κάλεσε τις Aρχές να προβούν σε νέες εξαγγελίες, στις οποίες να συγκαταλέγονται αυτήν τη φορά και γυναίκες.

«Η διάκριση των επαγγελμάτων σε ανδρικά και γυναικεία αντανακλά στερεοτυπικές αντιλήψεις, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας. Οι διακρίσεις και οι ανισότητες που παρατηρούνται εις βάρος των γυναικών ελάχιστα οφείλονται ή δημιουργούνται από τις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – οικονομικό – πολιτισμικό πλέγμα αφού η ιστορία απέδειξε ότι οι γυναίκες είναι ισάξιες με τους άνδρες σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας», είπε.

Ξεπέρασαν τις 3000 οι αιτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 3 χιλιάδες, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαϊδη, ο οποίος μετέφερε την εν λόγω εξέλιξη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Νίκος Κουγιάλης από τον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα