Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη θανάτωση σκύλου

19:39 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης σκύλου τον Ιούνιο του 2015 στο Μακρυχώρι, εκδικάζεται την ερχόμενη Παρασκευή 14 του μηνός στα δικαστήρια της Λάρισας. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Αδέσποτοι Εθελοντές «…Κάποιος στην περιοχή Μακρυχωρίου Λάρισας έδεσε με τριχιά σκύλο στο αμάξι του και τον έσερνε στο χωριό μέχρι το σημείο όπου και τον παράτησε. Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία για το περιστατικό οι εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο όπου ο «άνθρωπος» αυτός άφησε το ζώο που μόλις είχε βάναυσα κακοποιήσει.

Τα λόγια των εθελοντών μας:
«ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ , βρήκαμε τον σκύλο

να ανασαίνει με δυσκολία κάτω από τον δυνατό ήλιο κατά τις 11.30 το πρωί, αμέσως τον βάλαμε στο αμάξι και ξεκινήσαμε για τον κτηνίατρο. Δυστυχώς στο κτηνιατρείο πέθανε στα χέρια μας αφού για μερικά δευτερόλεπτα σαν τελευταία αναλαμπή κινήθηκε και μας κοίταξε… ίσως να ένιωσε ότι προσπαθούσαμε μαζί του…..δυστυχώς »

Η διάγνωση του κτηνιάτρου ήταν ότι υπέκυψε από τα εγκαύματα που έφερε και ότι είχε πολλαπλά σπασίματα, πιο συγκεκριμένα τα κόκκαλα του ζώου από τη μέση και κάτω ήταν όλα διαλυμένα

Ο δράστης συνελήφθη το βράδυ(Σάββατο) της ίδιας μερας και παρέμεινε υπό κράτηση μέχρι Δευτέρα το πρωί. Του επιβλήθηκε τελικά μετά από αρκετούς μήνες, διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012 και η τροποποίηση 4235/2014 και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 1 εώς 5 χρόνια συν 5.000 εως 15.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Keywords
Τυχαία Θέματα