Σε δύο φάσεις η εκταμίευση της δόσης – Ικανοποίηση από το ΥπΟικ

19:34 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης σε δύο μέρη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με ανάρτησή του στο twitter, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου στο Λουξεμβούργο. «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την εφαρμογή και των 15 προαπαιτουμένων και ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση 1.1 δισ ευρώ» ανέφερε. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος εξέφρασε την ικανοποίησή του

διευκρινίζοντας ότι «η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου».

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, το Eurogroup ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων, ωστόσο σημείωσε πως τα 2,8 δισ. θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις καθώς για τεχνικούς λόγους η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο ίδιος εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Σχετική είδηση: Αισιόδοξος για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ είναι ο Μοσκοβισί (upd-video)

Keywords
Τυχαία Θέματα