Στις 5μμ η απόφαση για την «Μαρινόπουλος»

14:50 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tο απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο η απόφαση για τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) που έχει καταθέσει ο όμιλος Μαρινόπουλου. Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί μετά τις 5 το απόγευμα.

Οι προσφυγές του Ομίλου που συζητήθηκαν το πρωί αφορούν την έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου εκδικασθούν στις 21 Σεπτεμβρίου οι κύριες αιτήσεις που έχει καταθέσει για την υπαγωγή του στο άρθρο 99

του πτωχευτικού κώδικα.

Η διαδικασία έγινε σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα τόσο από δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών όσο και από δεκάδες εργαζόμενους του Ομίλου που συγκεντρώθηκαν από νωρίς, ανησυχώντας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων τους.
Υπέρ των αιτήσεων της «Μαρινόπουλος» τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις, σωματεία εργαζομένων, η Παγκρήτια Τράπεζα κ.α. Κατά των αιτήσεων του Ομίλου τάχθηκε το Δημόσιο με παρέμβαση που άσκησε.

Κατά τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής (προς το Δημόσιο) που επικαλείται η «Μαρινόπουλος», δεν είναι ακριβές. Οι νομικοί του Δημοσίου είπαν στο Δικαστήριο ότι το ποσό που οφείλει στο κράτος η «Μαρινόπουλος» ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι η πλευρά του Δημοσίου ζήτησε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις το δικαστήριο ή άλλως να οριστεί στον όμιλο να καταβάλει ισόποση εγγυοδοσία για τις οφειλές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα