Στις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στη Λέσβο

21:12 27/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Από το υγειονομικό προσωπικό θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στη Λέσβο στο εμβολιαστικό κέντρο του Βοστάνειου Νοσοκομείου.

Στο νησί τα εμβόλια θα φτάσουν την προηγούμενη ημέρα, σε αριθμό που να αντιστοιχεί στην μέχρι τότε διαθεσιμότητα που θα δηλώσουν  οι υγειονομικοί υπάλληλοι και θα χορηγηθούν σε λίγες μέρες μέρες.

Από τη επόμενη παρτίδα εμβολίων που αναμένεται να παραληφθούν μέσα στο Γενάρη θα ξεκινήσει  εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό.

Στο νησί θα δημιουργηθούν συνολικά 10 εμβολιαστικά κέντρα, τα 7 στο νοσοκομείο

τα Κέντρα Υγείας του νησιού και την ΤΟΜΥ και άλλα τρία που θα δημιουργήσει ο ιατρικός σύλλογος Λέσβου, από τα οποία δύο στην Μυτιλήνη και ένα στην Καλλονή.

Όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στη Λέσβο σήμερα στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται 17 ασθενείς στην κλινική covid  και άλλοι τέσσερις με επιπλοκές της νόσου στη ΜΕΘ από τους οποίους οι δύο διασωληνωμένοι.

Σήμερα στη Λέσβο ανακοινώθηκαν 9 νέες μολύνσεις. Αυτή την εβδομάδα θα συνεχιστούν τα δωρεάν τεστ κορονοϊού στα χωριά της Λέσβου από τις κινητές μονάδες υγείας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης.

The post Στις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στη Λέσβο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα