Στις 4 Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ισπανία

17:21 14/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια, ανακοίνωσε πως τα πρώτα εμβόλια της Pfizer και της BioNTech υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στην Ισπανία στις 4 Ιανουαρίου 2021. Η άφιξή τους θα γίνεται σταδιακά και ήδη είναι προετοιμασμένα τα 13.000 Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλη την χώρα για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί. Ο Ισπανός υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι 17 Αυτονομίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς θα υπάρχουν εμβόλια για όλους και μάλιστα θα περισσέψουν.

Όπως

υπολογίζει ο Σαλβαδόρ Ίγια «στις 29 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τα εμβόλια από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου» υπενθυμίζοντας ότι ο Ε.Ο.Φ έχει μία πρώτη έκτατη συνεδρίαση στις 29 Δεκεμβρίου για το εμβόλιο της Pfizer και μια δεύτερη συνεδρίαση στις 12 Ιανουαρίου για το εμβόλιο της Moderna.


(AP Photo/Manu Fernandez)

Σημείωσε επίσης, ότι στην Ισπανία αντιστοιχούν 140 εκατομμύρια δόσεις με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε η ΕΕ με τις φαρμακευτικές εταιρίες, κάτι που θα επιτρέψει τον εμβολιασμό 70 εκατομμυρίων ατόμων ( διπλή δόση). «Τα εμβόλια θα περισσέψουν» τόνισε και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν κάποιες ποσότητες για την αποστολή τους σε άλλες χώρες.

Με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης ως τις αρχές Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 15-20 εκατομμύρια Ισπανοί και στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται έλεγχος της πανδημίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Μαδρίτη : Δώρα Μακρή

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα