Στις 29 Ιανουαρίου το «plan B» της Μέι για το Brexit στo κοινοβούλιο

13:52 17/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

H επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ δήλωσε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για το ‘plan B’ της Βρετανίδας πρωθυπουργού Μέι για το Brexit στις 29 Ιανουαρίου.

Η συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο αυτήν

την εβδομάδα και η Λίντσομ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα εισηγηθεί μια πρόταση και θα κάνει μια δήλωση για τα επόμενα βήματά της τη Δευτέρα.

«Συζήτηση για μια μέρα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου πάνω στην πρόταση αυτή, η οποία θα υποβληθεί για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος», δήλωσε η Λίντσομ στο κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωσή σε ποσοστό 56%, έναντι 44% υπέρ του Brexit στην περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος. Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το σοκ του δημοψηφίσματος του 2016.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την καμπάνια People’s Vote που πιέζει για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετική είδηση:

Σε αναζήτηση λύσης αποφυγής άτακτου Brexit – Επιβίωσε της πρότασης μομφής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα