Στις 16 Μαΐου η νέα συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ παρουσία Νίμιτς στην Αθήνα (video)

15:39 4/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νέο ραντεβού για τις συνομιλίες για το Σκοπιανό «κλείδωσε» για τις 16 Μαΐου στην Αθήνα, στο οποίο θα είναι παρών και ο Μάθιου Νίμιτς. Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ, συζήτησαν για ακόμη μία φορά για τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της 3ης υπουργικής συνάντησης Ελλάδας-Αλβανίας-Βουλγαρίας-πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη.

Συναντήσεις Κοτζιά- Ντιμιτρόφ στο πλαίσιο της 3ης υπουργικής συνάντησης

Ένα πρώτο τετ α τετ των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε πριν από το χθεσινοβραδινό δείπνο εργασίας.

«Έχουμε κάνει τόση δουλειά, και εγώ και ο φίλος μου ο Ντιμιτρόφ, τους τελευταίους μήνες που θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς», απάντησε ο κ. Κοτζιάς σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συμφωνίας και συνέχισε: «Λέμε ότι πιο συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλον παρά τις οικογένειες μας».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν θα προκάνουν (κατά την προσφιλή έκφραση του Χαρίλαου Φλωράκη) τις ημερομηνίες ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Η Ιστορία προκάνει, εμείς οφείλουμε να προκάνουμε την ιστορία».

Σε ερώτηση αν υπήρξε συμφωνία για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις έναντι όλων «erga omnes» απάντησε πως αν είχε συμβεί αυτό θα έκανε πάρτι.

«Υπάρχει βούληση» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, «έχουμε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο» αλλά «με λίγη δημιουργικότητα και κινητικότητα και από τις δύο πλευρές ίσως να υπάρξει χρόνος και να προλάβουμε το τρένο (της Ευρώπης)», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιάννα Τσατσάνη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα