Χανιά: Παρουσίαση βιβλίων από τις εκδόσεις «Ραδάμανθυς» (audio)

15:39 4/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βιβλίο του Άγγελου Ποθουλάκη, «Η Παραίτηση», παρουσιάζουν, σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο χώρο τέχνης και θεάτρου YOUCA στα Χανιά, οι εκδόσεις Ραδάμανθυς. Την Δευτέρα, εξάλλου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή, «Καθρεφτίσματα -Από την Γερμανία και την Ε.Σ.Σ.Δ. του μεσοπολέμου, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα». «Η Παραίτηση»

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα των εκδόσεων Ραδάμανθυς:
«Ο Άγγελος Πουθουλάκης

είναι από τα Χανιά, σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και είναι ο νεότερος, σήμερα, Κρητικός λογοτέχνης. Μα δεν είναι μονάχα αυτό το στοιχείο που τράβηξε την προσοχή μας, καθώς ο ίδιος με την βαθειά υπαρξιακή γραφή του δεν γίνεται να αφήσει ασυγκίνητους τους φίλους της λογοτεχνίας. Πηγή της έμπνευσής του νεαρού συγγραφέα είναι η πόλη των Χανίων, με τη μαγεία αλλά και με τα τρωτά της σημεία. Αλλά ο Άγγελος δεν περιορίζεται σε μία επιδερμική περιγραφή της καθημερινότητας. Στήνει με μαεστρία μία ιστορία που αγγίζει υπαρξιακά και φιλοσοφικά ζητήματα, μέσα από την ζωή ενός ανθρώπου που, σίγουρα, καθένας μας μπορεί να έχει συναντήσει σε κάποια στιγμή της ζωής του. Ο μέσα μας ξένος, ίσως!

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Αγγελική Μπεμπλιδάκη, εθελόντρια στους «Γιατρούς του Κόσμου« και μέλος του Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους», η Αθανασία Κοκκινάκη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, ο δάσκαλος Μανόλης Χατζηπαναγιώτου και ο Χρήστος Τσαντής.

«Καθρεφτίσματα»
Την Δευτέρα, στις 7/5/2018, στον ίδιο χώρο και πάλι στις 8 το απόγευμα, κοντά στην επέτειο της «Αντιφασιστικής Νίκης«, αλλά και της «Ημέρας της Ευρώπης«, θέλουμε μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή, «Καθρεφτίσματα – Από την Γερμανία και την Ε.Σ.Σ.Δ. του μεσοπολέμου, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα», να δώσουμε την ευκαιρία σε μία διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας.

Το βιβλίο έτσι κι αλλιώς θέτει ερωτήματα και δεν επιδιώκει να δώσει έτοιμες απαντήσεις. Με σκοπό λοιπόν ένα ταξίδι στην Ιστορία, αλλά και στην ανάδειξη ερωτημάτων και πλευρών που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη αφήγηση για την άνοδο του ναζισμού, την επικράτηση της Σταλινικής αντίληψης στην ΕΣΣΔ και ευρύτερα, τη συνακόλουθη ήττα των λαϊκών επαναστάσεων στην Γερμανία και τη Ρωσία, την υιοθέτηση της ναζιστικής πρακτικής των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στον μεταπολεμικό κόσμο από τους πολέμιους των ναζί, την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που αλλιώς ξεκίνησε για να καταλήξει σε ένα πραγματικό φρούριο με στρατόπεδα και ρατιστικές, φιλοφασιστικές κυβερνήσεις στην ηγεσία πολλών χωρών-μελών της, και για πολλά ακόμη.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Σήφη Μιχελογιάννη, τον Κωνσταντίνο Φίσερ, τον Μανόλη Χατζηπαναγιώτου και τον συγγραφέα.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησαν οι δύο συγγραφείς. Ακούστε τη συνέντευξη:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα