«Στηρίζουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια»

14:04 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φορώντας στολή εργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε εργοστάσιο μονωτικών υλικών στην Τερπνή Σερρών, όπου ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τους εργαζομένους γι’ αυτήν την παραγωγική μονάδα της εταιρείας FIBRAN, η οποία – όπως τόνισε- «συνδυάζει την καινοτομία με την εξωστρέφεια, τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, εκείνα, τα οποία πρέπει να αποκτήσει συνολικά η ελληνική οικονομική δραστηριότητα».

«Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία,

έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Για να το κάνουμε αυτό, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με τη μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί. Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην καινοτομία. Εκεί, δηλαδή, που ξέρουμε ότι μπορούμε να διακριθούμε», δεσμεύτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι επιχειρήσεις σαν τη FIBRAN χρειάζονται και την απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου, προκειμένου να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψιμότητα στις απαραίτητες επενδύσεις.

«Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Δημήτρης Αναστασιάδης μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές, επέλεξε, τελικά -αναγκάστηκε μάλλον- να πραγματοποιήσει μία επένδυσή του στην Ιταλία. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα της ΝΔ είναι να στηρίξει επιχειρήσεις με τέτοια χαρακτηριστικά οι οποίες, «είναι πολλές στη Βόρεια Ελλάδα αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα